Här hemma går hummus åt lika fort
som smör smälter i gassande solsken.
Blötlägg torra kikärter över natt i rikligt med vatten,
skölj dem sedan & koka dem i nytt vatten ca 30 minuter
(eller använd färdigkokta, väldans praktiskt att ha några förpackningar hemma!)
recept
att hälla/lägga i mixern:
(allt är ungefärligt, alltså cirka:)
500 g kokta kikärter
1 dl sesampasta (tahina)
1/2 dl vatten
2 msk olivolja & 2 msk rapsolja
1 dl hackad bladpersilja
havssalt & svartpeppar
spiskummin & chilipeppar
pressad citron
Mixa häftigt till en slät massa,
om det ser för hårt ut kan man tillsätta mer vatten & olja, om det är för löst får man antingen gilla läget eller koka mer kikärtor att mixa...
Alla bröd är goda med hummus,
här med en mörk surdegsfavorit,
mmm...!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar