Varm och härligt clementindoftande saffransglögg...
på vitt vin!
*
Fick höra att en väninna föredrog vit glögg,
har själv aldrig smakat förut och eftersom vi nu fick flera flaskor vitt vin över efter en fest, så var valet enkelt :)
Letade upp ett recept, ändrade lite efter tycke & smak...
Pyret, du hade rätt,
resultatet står sig gott i smaktest mot rödvinsglögg !
recept:
2 flaskor torrt vitt vin
6 hela nejlikor
5 skivade clementiner
1 vaniljstång
(dela på längden och skrapa ur vaniljkornen ur skidan)
1 g saffran (2 påsar)
1 bit ingefära
Häll/lägg i kastrull och låt sjuda ca en kvart
(inte koka, då försvinner det alkohol)
Tillsätt knappt 2 dl socker och drygt 1/2 dl honung
Sila och häll upp på flaskor
Förvara flaskorna svalt
*
|
Första glöggen för säsongen är så god! |