med eller utan chokladtopping..?
*
försvinnande goda! |
försvinnande goda! |
(20x30 cm) original till vänster :) till höger förstoring på uppspänd canvas (50x70cm) |
Första glöggen för säsongen är så god! |
Häll ut den varma smeten på bakplåtspapper. |
Vi har breda plåtar, så tomtarna fick hjälpa till att hålla emot vecket i bakplåtspappret (de råkade stå på bänken bredvid spisen när det var dags, visst ser de väldans godissugna ut..?) |
När smeten har kallnat skärs små rutor, 2x2 cm är lagom munsbitar. |
Blyertsskissen är rolig att få fram, turkosa gummit går också ok, men... |
...innan man får dit de första trevande akvarellstråken känns pappret enormt. |
Sedan kommer det en obestämt tidsrymd där jag förlorar mig i olika delar av ugglan, kan vara en halvtimme eller trefyrafem... (energinivån brukar göra sig påmind genom kurr i magen eller kaffebehov) |
Innan ögonskugga & rouge. |
Färdig, tror jag :) (Och så blir jag sådär förvånad och tacksam. Känner mod och vågar tro att jag kan. Tvivlet får sitta i skymundan idag.) |
Idag har jag extraknäckt hos vackraste blomsteraffären i sta'n, sååå mycket fint! * |
'Är det fler än jag som är inne på ugglor?' tänkte jag när de här kuddarna dök upp i butiken. Helt underbara! Tänk om mina akvareller hamnar på kuddfodral någon gång..? Dream on. |
Letade upp ett snyggt typsnitt på internet, ritade av bokstäverna större på tjockt akvarellpapper och skar ut dem med rakbladsvass kniv. |
Använde mig av samma tre bokstäver till den här skylten, B:s stolpe vändes upp-och-ned till andra stolpen i H:et. Mycket enklare än att skriva välkommen in, men samma budskap ;) |
Fåtöljer av alla former och storlekar, de kanske inte riktigt platsar inne i huset, men i ladan känns de lyxigt sköna! |
Ost & baguette och så lite choklad stod på menyn. (och små glas med varmt spetsat kaffe & lättvispad grädde) |
det franska originalet |
Vispa äggvitorna och nypan salt till en fast smet. (som när man vänder skålen uppochned sitter kvar i densamma) |
Nu vet du vad det blir till efterrätt ikväll Linda! |