tisdag 13 december 2016

Äppelglögg




Efter önskan kommer här recept på min  
(absolut alkoholfria) 

*    äppelglögg   *

som serverades i stallet i söndags:

1 liter äppeljuice
1 liter stark svartvinbärssaft
1 dl tranbär (frysta)
1 dl tranbärsjuice (outspädd)
3 kanelstänger
1/2 vaniljstång
2-3 skivade äpplen
2 cm färsk ingefära
20-30 nejlikor
20-30 kardemummafrön

*

koka upp och låt småputtra upp till 
en timme om ni har tid & tålamod
- sila av & servera!

*
...om det skulle falla sig så att det önskas lite mer 
ös i glöggen kan man hälla i en slatt rom...
- men den är garanterat god också utan!


I söndags var det lite bråttom att få färdigt mer glögg, 
så efter 20-25 minuters kokande lyfte jag ur äpplen & tranbär och körde dem i mixern för att få ut mer smak snabbt - sen kokade jag allt tillsammans i 5 minuter till och silade av.
'Alla sätt är bra utom de dåliga.' 
som det så fiffigt heter...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar