Två akvareller av samma häst.
det är spännande att se skillnaden :)
Trial and error...vi får se hur det slutar...
*
Trial and error...vi får se hur det slutar...
*
Frostnupet och vackert ute, kanske kan det falla lite snö också...snälla? |
Röda rosor, grane & små videkissar - julfint! (tack Maria!) |
Kan inte låta bli att lägga med denna bilden - älskar dessa rosor! |
Mintkyssar! * Första omgången, med recept på sockerlag och vattenbad, gick åt pipsvängen, så nästa försök gjordes med vispad äggvita - och vips! ...så blev de så där krispigt mintiga på utsidan och en liten mjuk kärna inuti. Mums! |
recept: (från www.ica.se) ca 50 kyssar vispa 1 äggvita till hårt skum tillsätt 5 droppar pepparmintsolja sikta ner 3,5 dl florsocker och fortsätt vispa till en smidig smet Spritsa ut tunna rundlar på lätt oljat bakplåtspapper låt torka över natten i rumstemperatur (vi hade lagat mat i ugnen innan, så jag lät dem stå på eftervärme med öppen ugnslucka) smält försiktigt 50 g mörk choklad och garnera mintkyssarna (enklast att spritsa med strut) |
försvinnande goda! |
(20x30 cm) original till vänster :) till höger förstoring på uppspänd canvas (50x70cm) |
Första glöggen för säsongen är så god! |
Häll ut den varma smeten på bakplåtspapper. |
Vi har breda plåtar, så tomtarna fick hjälpa till att hålla emot vecket i bakplåtspappret (de råkade stå på bänken bredvid spisen när det var dags, visst ser de väldans godissugna ut..?) |
När smeten har kallnat skärs små rutor, 2x2 cm är lagom munsbitar. |
Recept * Blanda i en skål: 6 dl vetemjöl 4 dl florsocker 5 tsk vaniljsocker 1 dl kakao * Smält ihop i kastrull: 125 g kokosfett 5 dl socker 1,75 dl vatten (här har mamma skrivit i kanten på receptet: 'akta barnen!' Det blir väldigt varmt...)* Rör ihop det torra och det flytande varma häll upp på plåt låt svalna förvaras kallt * |