|
Mintkyssar! * Första omgången, med recept på sockerlag och vattenbad, gick åt pipsvängen, så nästa försök gjordes med vispad äggvita - och vips! ...så blev de så där krispigt mintiga på utsidan och en liten mjuk kärna inuti. Mums! |
med eller utan chokladtopping..?
*
|
recept: (från www.ica.se) ca 50 kyssar vispa 1 äggvita till hårt skum tillsätt 5 droppar pepparmintsolja sikta ner 3,5 dl florsocker och fortsätt vispa till en smidig smet Spritsa ut tunna rundlar på lätt oljat bakplåtspapper låt torka över natten i rumstemperatur (vi hade lagat mat i ugnen innan, så jag lät dem stå på eftervärme med öppen ugnslucka)
smält försiktigt 50 g mörk choklad och garnera mintkyssarna (enklast att spritsa med strut) |
|
försvinnande goda! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar