tisdag 2 februari 2016

Att höfta ett glas hallonsaft

'avskumning'

Yngsta dottern kom hem från skolan igår
magsjuk...stackars liten!
*
Är det något jag skulle vilja utrota så är det
 djur som bits/sticks/nyps, elaka människor 
... och kräksjuka.
ser ingen nytta med någon av dem.
*
Idag erbjöd jag henne saft när hon bad om något att dricka.
Vad jag inte hade kollat dock, 
var om det fanns någon i skafferiet...
Så, vad gör då en mamma med stackars-barn?
Jo, saft.
*
Ner i kastrullen åkte :
2 nävar hallon från frysen
1 kkp vatten
1/2 kkp socker
(allt på ett ungefär)

koka i 10-15 minuter
(skumma av under tiden)
sila bort hallonfröna
späd med lika delar vatten
*
voilà!

Om man vill ha 
sötare saft - tillsätt lite mer socker
syrligare saft - pressa i en klyfta lime
kallare saft - lägg i tre hela frysta hallon i glaset
(det är också gott med ljummen saft nu när det är kyligt ute)

Kladdigt? Jajamensan. Men gott :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar