torsdag 11 februari 2016

Aprikosspäckad energikaka

Bytte ut hälften av russinen mot hackade
torkade aprikoser i gårdagens energikakor,

mums! 

Recept : 
se inlägg 'nyttiga energikakor' från 21 augusti 2015
eller
*
blanda ihop:
1 burk kondenserad mjölk
med
250 g havregryn
75 g kokosflingor
50 g russin
50 g hackade torkade aprikoser
125 g frön 
(blandning av pumpa-, lin-, sesam- och solrosfrön)
125 g hackade hasselnötter
(ev en nypa salt)

Bred ut smeten på en plåt till en ca 25x25cm bred 
och två cm hög 'kaka'.
Baka i ugn i 130°c ca 1 timma.
Skär upp  i lagom stora bitar och njut!
Den undre kolafärgade kanten blev så där
underbart seg och smakar himmelskt!
*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar