måndag 9 maj 2016

kaka till kaffet




Med snäv tidsplan och önskan om något gott till kaffet 
så funkar det toppen med en gammaldags rulltårta :)

Mammas tips:
lika delar vetemjöl, socker och ägg
+ lite bakpulvervispa ägg och socker pösigt
blanda mjöl och bakpulver och tillsätt det till ägg/sockerfluffet
bred ut på bakplåtspappersklädd plåt
in i ugnen på 250°c i 5-10 minuter 
(färdig när den är gyllenbrun)
*
när kakan är färdigbakad och uttagen ur ugnen:

° strö socker på kakan
°  fukta en handduk med vatten och bred ut på den bakade kakan
° lägg en bricka ovanpå den fuktiga handduken
° ta ett fast tag och vänd på allt så att brickan kommer underst och plåten överst
° ta bort plåten och fukta bakplåtspappret med kallt vatten, det gör att det blir lättare att ...
° dra bort pappret från kakan
° bred ut ca 2 dl sylt på kakan
° rulla ihop kakan genom att ta hjälp av den fuktiga handduken
° låt vila lite för att svalna, men inte för länge - den är ljuvlig när den är ljummen!




Sylten är gjord av förra årets björnbärsskörd,
plockad i snåriga vassa buskar som växer som 
ogräs vid ladugårdsknuten, 
trist med taggarna men vi tackar för bären :)
*
Mums!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar