söndag 26 februari 2017

Semmelkladdkaka


Hade slugt köpt hem färsk jäst för att baka semlor hehe ;)
världens godaste dåliga februarisamvete!

*

Ställer fram smör, socker, ägg, mandel, kardemummakärnor...
...ånej, då är mjölet nästan slut!
(hur ofta har man nästan slut på mjöl..?)


Börjar febrilt, med snålsaften hängande i mungiporna, 
leta efter en lösning och där, där fanns den! 
(Tack alla ni som lägger ut recept på internet!)
Inspirerad av receptfynden premiärbakades en 

*   SEMMELKLADDKAKA   *

recept:
(8-10 personer)
ugn 175°c
smält 150 g smör
mortla 2 tsk kardemummakärnor
blanda smör & kardemummakross med
100 g mandelmjöl
3 dl strösocker
3 ägg
2,5 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
en nypa salt



Klä en form med smörat bakplåtspapper och häll i smeten.
Grädda i ugnen, ja här kommer det luriga, 
recepten sa 20-25 minuter, 
men då var min kaka inte klar alls. 
(hela kakan dallrade när jag rörde vid formen)
Den stod inne i 8+5 minuter till,
25+8+5 = 38 minuter!

Nu är min ugn 'kall' på 175°c
hade kanske varit bättre med
200°c i 20-25 minuter...
men eftersom kakan fick stå så pass lång tid på låg värme blev kakans skal så där underbart krispigt och inuti, ja, kolla in bilden nedan - aaah...



*  serverad med vispad grädde och flagad mandel  *


Rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar