fredag 10 mars 2017

paj i flygande fläng


Idag hade vi roligt besök av en producent 
för ett matprogram i teve som behöver inspelningsplats.
45 minuter innan han kom slog det oss att en slät kopp svart kaffe kanske skulle bli lite futtigt att bjuda på. 
Hm.
Snabbt och snärtigt fick det tas ett avgörande beslut -
köpefika eller hembakat..?!


Baka!
Blandade smör, mjöl, havregryn & en smula farinsocker.


hyvlat smör värms fortare och är lättare att fördela i mjöl/gryn-blandningen

I med smulorna i formarna...


...platta till...


...fyll formarna med kompott*...
(hade en burk björnbärskräm *inlägg från 23 augusti 2015 
kvar i kylen, går säkert lika bra med hemgjord sylt, 
färska bär med socker eller kanelpudrat äppelmos )


...grädda i ugnen i 200°c en halvtimme ungefär...


Det blev go'fika!
Härligt krispigt pajskal tack vare havregryn, smör och farinsocker, skulle förresten kunna serveras med en kula vaniljglass...men passade fint till en slät kopp kaffe :)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar