Häromdagen bjöd en kollega på semlabollar -
gudomligt goda!
Kunde inte hålla fingrarna i styr utan ändrade i vanlig ordning lite på receptet, så här :
100 g smör
125 g grovt riven mandelmassa
0,5 msk rörsocker
1 krm havssalt
drygt 1 tsk stött kardemumma
2 dl havregryn
drygt 1 dl mandelmjöl
2 msk grädde
(siktat florsocker att rullas i)
blanda alla ingredienser väl
rulla till bollar av önskad storlek
sikta över florsocker
kyl!
originalrecept:
100 g mjukt smör
125 g grovt riven mandelmassa av god kvalité
1-2 msk strösocker (prova först utan socker och addera efter smak)
1 krm salt
1 (rågad) tsk nystött kardemumma
3 dl havregryn
3 msk grädde
florsocker att rulla i
Tack Pia!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar