|
favoriten! |
Några av fredagskvällsfavoriterna
här hemma är naturchipsen!
Krispiga & knapriga försvinner
de i en farlig fart från skålen...
och innehållet i påsarna är oftast
inte tillräckligt tilltaget, så
glad i hågen skalades och skivades morötter, rödbetor och en potatis
(med skalare och osthyvel)
Förbered genom att lägga ut hushållspapper på bänken där du kan lägga de friterade grönsakerna och ha ett lock till hands för att kväva en eventuell brand - olja är farligt, häll aldrig vatten på för att försöka släcka eld om olyckan är framme!
och så värmdes rapsoljan
(ca 180-190°c, typ när en liten bit vitt bröd
blir gyllene efter ca 15-20 sekunder)
Lägg i skivade grönsaker från en morot/rödbeta i taget
sedan tar det ca en minut innan det är dags att
med en hålslev ta upp grönsakerna,
vakta hela tiden, det är lätt att överfritera!
(det gjorde jag med rödbetorna, men skam den som ger sig,
nästa gång blir det nog bättre)
rödbetorna skivades med osthyveln
|
i kökslådan finns ofta en skalare som är lite för grov, som tar med sig lite för mycket av grönsaken när man skalar - just den är perfekt att skiva morötter med! |
|
så här mycket krymper morötterna... |
|
testade att skiva och fritera en potatis också |
|
önskar att ni kunde höra fräset när man stoppar i grönsakerna - det bubblar ordentligt! |
|
kort hållbarhet på de här - på en halvtimma hade vi mumsat upp alltihopa... :D hela proceduren tog ganska lång tid, så jag tror att påsarna i affären fortfarande kommer att inhandlas, men friteringen var helt klart värt tiden! |