|
det franska originalet |
Chokladmousse
bara ordet i sig får det att vattnas i munnen...
*
recept för 6 personer
6 ägg
200 g mörk choklad
nypa salt
*
smält chokladen i vattenbad och låt svalna
separera äggvitor och äggulor
vispa äggvitorna (med en nypa salt) till hårt skum
häll på lite smält choklad på äggulorna och rör om
till en jämn smet
tillsätt resten av chokladen och fortsätt rör om
tillsätt försiktigt de vispade äggvitorna, lite i taget
(vispa inte, rör försiktig, annars försvinner de goda luftbubblorna i äggvitorna)
häll upp i portionsskålar
låt vila minst 3 timmar i kylen innan servering
*
Nyttigt för både själ och hjärta!
(enligt mig)
|
Vi var just och bunkrade upp med allsköns varor i Frankrike, så Här används Nestlés'noir', men det går lika bra med Marabous mörka eller Lindts 70%. Och ja! om ni gillar mint så testa att göra chokladmoussen på Lindts mintchoklad - underbart gott! * |
|
Vispa äggvitorna och nypan salt till en fast smet. (som när man vänder skålen uppochned sitter kvar i densamma) |
Man ska smälta chokladen i vattenbad egentligen,
men min äventyrliga sida gillar istället att först
hetta upp 2 msk vatten, sänka värmen,
lägga i chokladen och låta den långsamt smälta,
sedan energiskt vispa den till en jämn smet.
*
|
Nu vet du vad det blir till efterrätt ikväll Linda! |