Det är nyårsafton imorgon och till 2016 års sista middagsbjudning är vi ansvariga för förrätt :)
'foie gras* med äppel - & grönpepparchutney'
* gåslever
recept:
koka ihop
1/2 dl vatten
1/2 dl råsocker
1/2 dl balsamvinäger
tärna 2 röda äpplen & 1 rödlök
Tillsätt äppelbitarna till socker/vinägerblandningen
och koka i ca 5 minuter, blanda sedan i rödlöken
och koka ytterligare 1 minut.
Mortla en knapp matsked grönpeppar och tillsätt den
samt en msk flytande honung i äppelblandningen.
Smaksätt med havssalt och lite chilipeppar.
Häll upp på burk och servera till gåslever,
kyckling eller varför inte en linsbiff ;)
Tillaga gärna chutney en dag i förväg
så att smakerna hinner 'sätta' sig.
Bon appetit!
(Och förresten! Måste bara tala om att den punschmarinerade laxen blev jättegod..!)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar