måndag 12 september 2016

äppel päppel pirum parum



Äppelkompotten från våra egna äpplen är redan uppäten,
så vi fick åka till vänninan C. som erbjöd en hel äppelträdsodling att plocka ifrån 



- lycka!

använde vår superfiffiga äppelskalare/kärnhusuttagare...

...så det gick med en himla fart att skala & skiva :)

dagens efterrätt,
 erkänner att jag också tog några skvättar grädde i skålen...
recept 1:
koka de skalade och klyftade äpplena i 1 dl vatten i 20-30 minuter
tillsätt lite vaniljsocker
sleva upp i rengjorda burkar
skruva på locket och ställ burkarna upp-och-ned
(skapar undertryck för längre hållbarhet)

*



recept 2:

strimlade skal av äpple 
(gärna med lite fruktkött kvar)

pudra lite kanel över

in i ugnen 120°c
(öppna luckan då & då för att släppa ut fukt)

i ca 2 timmar


klart!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar