lördag 21 oktober 2017

Säsong för picklad rödlök


Har ni sett högarna med vacker lök i butikerna,
det är fortfarande säsong!

Testade en ny variant av picklad rödlök igår,
blandade:

1 - 2 - 3
1 dl ättikssprit (12%)
2 dl socker
3 dl vatten




rörde om ordentligt så att sockret löste sig

tillsatte 2 tunt skivade rödlökar & några pepparkorn


Nu har den stått i kylen över natt & är himmelskt god!
(den håller sig 3-4 veckor i kylskåp har jag hört, men den räcker sällan så länge...)



Lök till frukost är dock inte min grej, 
så låt oss bärga oss till ikväll när det blir 
fransk 'raclette' till middag

*

- heta potatisar, massor av smält ost och tunna skivor av allsköns kött...
och nypicklad rödlök som pricken över i:et!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar